30 sep. 2014

Q&A: Grennaskolan

 Mitt elevhem Postiljonen Södra förra året. Jag är längst ner till höger!
Hej! Jag fick en fråga om hur det är att gå på Grennaskolan, hur vi bor och vad vi gör på fritiden, så jag tänkte ta upp det i det här inlägget!

Som ni flesta vet så går jag alltså på Grennaskolan Riksinternat vilket är en internatskola. Jag bor alltså på skolan, men vi har även externater som inte bor på skolan utan hemma som på vilken skola som helst. Vi bor på olika elevhem som ligger ca 2 min gångväg från själva lektionssalarna. Just nu har vi 4 elevhem öppna som är uppdelade tjejer och killar. Jag bor på Postiljonen Södra med ca 15 andra tjejer. Jag och 3 andra (mina närmsta vänner här på skolan) har i år haft turen att få de s.k. "p-rummen" vilket är en avdelning i huset där vi 4 har eget tv-rum, kök, dusch, bastu, badrum samt extra stora rum. Detta delar man vanligtvis med alla på elevhemmet annars. De äldsta och de som skött sig bäst är de som får välja rum först! På fritiden är det en massa aktiviteter. Jag har bl.a. spelat volleyboll, fotboll, futsal m.m. Vi har elevhemsturneringar där vi elevhem tävlar emot varandra, och vi har även utbyten med SSHL och Lundsberg i en del sporter. Förutom sporter har skolan ett gym, vi har även olika kurser så som fotokurser, keramikkurser och lan. Du kan alltid önska en aktivitet om det är något du saknar. (Självklart blir det även lite bus på helger). Fick även frågan om det var stor skillnad mot att bo hemma - och där måste jag nog ändå svara ja. Du måste själv ta ansvar för städning, tvätt av kläder, att äta, att sköta skolan osv. Vi har dock husföräldrar som ser till att vi är hemma på kvällarna och inte dricker alkohol eller liknande. Känslan av att du aldrig lämnar skolan tycker jag alltid finns där, även om jag trivs bra.

Jag tänkte kanske göra en "dorm-tour" eller fota lite här så ni får se hur vi bor, eller vad tycker ni? Har ni fler frågor så fråga bara på!!

Har även precis gjort en artikel för tidningen Julia där jag pratar om skolan. Visar er så fort den är i butik!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Leave your comment here!